Tips & advies

Wat kan ik doen voor mijn dieren bij hoge temperaturen?

Geschreven door Thomas Nachtergaele

De afgelopen jaren kregen we tijdens de zomer meer en meer te maken met hoge of zelfs extreme temperaturen. Voor ons als mens is dit soms wat moeilijker functioneren, maar ook onze dieren hebben het bijzonder lastig tijdens de hele warme periodes. Waar moet je extra op letten? Wat kan je doen om het hen toch iets aangenamer te maken? Ik som het eens kort voor je op!

Lees meer

Nachtergaele 8-6-15 Samengestelde Meststof: een kennismaking!

Geschreven door Thomas Nachtergaele

Onze zelf samengestelde meststof 8-6-15 mogen we een schot in de roos noemen: ons klantenbestand groeit met de jaren en is erg gevarieerd. Van gewone consument tot tuinaanlegger tot hobbyboer tot paardenhouders...

Door z'n succes verdient het zeker een blogartikel over het ontstaan van de meststof, wat ze zo speciaal maakt,... Om het wat overzichtelijk en luchtig te houden, leek het ons leuk om al die informatie in de vorm van een interview te gieten.

Lees meer

Vigor & Sage voeding: wat, waarom, wat maakt het zo speciaal,...

Geschreven door Thomas Nachtergaele

Vigor & Sage Dog en Cat is nu al een tijdje te koop in onze winkel, maar toch is er nog maar weinig gekend over deze voeding. Zonde vinden wij. Want klanten die het kopen, geven erg goeie feedback. En onze huisdieren zijn er ook verzot op!

Waarom wij en zij zo fan zijn van deze unieke, natuurlijke en heel smakelijke voeding? Dat lees je in dit blogartikel!

Lees meer

Een mand of kussen voor jouw hond: waarom, waar rekening mee houden,...?

Geschreven door Thomas Nachtergaele

De juiste hondenmand of -kussen kiezen is zoveel meer dan enkel letten op het uiterlijk. Het is dus minder makkelijk dan het lijkt... Er is zoveel keuze op de markt maar waar moet je nu precies op letten?

In volgend blogartikel haal ik enkele criteria aan waarop je jouw keuze kan basseren!

Lees meer

Detox voor jouw paard: wat, waarom, hoe en wanneer?

Geschreven door Thomas Nachtergaele

Het sportseizoen loopt ten einde en de herfst- en winterperiode komen eraan. Tijd om even de aandacht te vestigen op iets wat noodzakelijk is om actieve (sport)paarden gezond te houden: een detoxkuur! 

Ik leg in het volgende blogartikel uit wat het precies is, waarom het nuttig is en ook hoe je dit doet!

 

Lees meer

Kat in huis! Wat hebben we nodig? En waarom?

Geschreven door Thomas Nachtergaele

Onlangs namen een goeie vriend en zijn vriendin een Bengaal kitten in huis. De vraag die ik toen kreeg: "Wat hebben we allemaal nodig?". Omdat we merken in de winkel dat die vraag vrij frequent gesteld wordt, leek het mij interessant om eens neer te schrijven wat een nieuwe kat nodig heeft in huis. Ik geef er ook meteen wat uitleg bij waarom het product noodzakelijk of nuttig is.

Leuk detail: de kitten Castaert is te zien op enkele foto's! Hij is afkomstig van de Leopard Rock Cattery. Aanrader!

Lees meer

Hond heeft vachtproblemen: de oorzaken en de oplossingen

Geschreven door Thomas Nachtergaele

Eén van de problemen waar we het vaakst mee geconfronteerd worden in onze winkel: vachtproblemen bij honden. Aangezien dit een delicate kwestie is en dit probleem verschillende oorzaken kan hebben, heb ik een blogartikel geschreven om hierover wat meer duidelijkheid te brengen.

In dit artikel overloop ik wat de mogelijke oorzaken zijn en hoe wij jou en jouw hond hierbij kunnen helpen.

Lees meer

De buxusmot: wat is het en hoe te bestrijden?

Geschreven door Véronique Demeyere

Je kon er niet naast kijken op televisie, in de kranten,... : de buxusmot is in het land en slaat hard toe in de streek rond Gent!

Omdat er nog erg veel onduidelijkheid bestaat rond dit vervelende insect, heb ik een blogartikel geschreven. Hierin leg ik eenvoudig uit wat de buxusmot precies is, welke schade het aanricht en hoe je het kan bestrijden!

Lees meer

Kalken van gazon & (moes)tuin: waarom, wat, hoe, wanneer?

Geschreven door Filip Nachtergaele

In onze winkel merken we dat er nog veel onduidelijkheid bestaat over bekalken van gazon, tuin en moestuin. Kalk is essentieel voor een goed onderhoud van jouw gazon. Daarom wil ik wat meer duidelijkheid scheppen over wat, waarom, hoe en wanneer bekalken.

Ik heb de uitleg zo eenvoudig mogelijk gehouden!

Lees meer

Mijn paard is te mager: hoe los ik dit op?

Geschreven door Thomas Nachtergaele

In onze winkel ondervinden we dat er meer en meer vraag komt naar een product die zorgt voor veilige gewichtstoename bij paarden.

Daarom heb ik in dit artikel de mogelijke oorzaken en bijhorende oplossingen opgesomd.

Lees meer

Categorieën

Recente reacties