Tips & advies

Mijn kip legt geen eieren meer? De oorzaken en de oplossingen!

Geschreven door Thomas Nachtergaele

Kippen in de tuin heeft veel voordelen: het zijn afvalverwerkers, ze onderhouden een stuk van de tuin en ze zorgen dagelijks voor verse eieren! Maar wat als de eierproductie stokt? Wat is er aan de hand?

Ik heb in dit blogbericht enkele mogelijke oorzaken opgesomt!

Lees meer

Interactief spelen met mijn hond?

Geschreven door Thomas Nachtergaele

Naast goede voeding en een liefdevolle thuis is samen spelletjes spelen minstens even belangrijk voor je hond. Het is een geestelijke stimulans en vooral een leuke en noodzakelijke manier van bewegen. Ook helpt het om een positieve band met jou als baasje op te bouwen.

Genoeg redenen om over te gaan tot actie dus!

Lees meer

Is mijn hond of kat te dik?

Geschreven door Thomas Nachtergaele

Net zoals bij mensen is overgewicht ook bij dieren een vaak voorkomend probleem. Helaas ook een onderschat probleem.

Meestal kan een kleine inspanning al een groot verschil maken voor je huisdier. Daarom heb ik in dit blogbericht de mogelijke oorzaken en bijhorende oplossingen opgesomt!

Lees meer

Wat is het perfecte rantsoen voor mijn paard?

Geschreven door Thomas Nachtergaele

Het opstellen van een gezond en evenwichtig voedingsrantsoen voor uw paard is zeker niet gemakkelijk. De mensen van Cavalor beseffen dit ook en daarom helpen ze je een handje!

Cavalor heeft een handige tool ontworpen waarmee je gratis en op enkele minuten tijd een gedetailleerd rantsoen voor uw paard(en) kan samenstellen.

Lees meer

Bloedluizen: wie, wat, waar, wanneer, hoe?

Geschreven door Thomas Nachtergaele

Het meest levensbedreigende insect voor onze kippen, vogels en ander pluimvee? De bloedluis!

Er bestaat nogal wat onduidelijkheid over de kleine bloedzuiger door zijn aparte en specifieke kenmerken. Aangezien het insect vaak voorkomt en zo gevaarlijk is, heb ik een blogartikel geschreven met wat meer informatie omtrent het kleine diertje en hoe het te bestrijden.

Lees meer

Een nieuwe puppy: wat heeft hij of zij nodig?

Geschreven door Thomas Nachtergaele

Een nieuwe puppy in huis is een hele verandering. Zowel voor het hondje als voor jou en je gezin. In onze winkel merken we dat er meestal wat onduidelijkheid bestaat over wat een nieuwe (jonge) hond precies nodig heeft.

Lees meer

Categorieën

Recente reacties