Tips & advies: Tuin

Nachtergaele 8-6-15 Samengestelde Meststof: een kennismaking!

Geschreven door Thomas Nachtergaele

Onze zelf samengestelde meststof 8-6-15 mogen we een schot in de roos noemen: ons klantenbestand groeit met de jaren en is erg gevarieerd. Van gewone consument tot tuinaanlegger tot hobbyboer tot paardenhouders...

Door z'n succes verdient het zeker een blogartikel over het ontstaan van de meststof, wat ze zo speciaal maakt,... Om het wat overzichtelijk en luchtig te houden, leek het ons leuk om al die informatie in de vorm van een interview te gieten.

Lees meer

De buxusmot: wat is het en hoe te bestrijden?

Geschreven door Véronique Demeyere

Je kon er niet naast kijken op televisie, in de kranten,... : de buxusmot is in het land en slaat hard toe in de streek rond Gent!

Omdat er nog erg veel onduidelijkheid bestaat rond dit vervelende insect, heb ik een blogartikel geschreven. Hierin leg ik eenvoudig uit wat de buxusmot precies is, welke schade het aanricht en hoe je het kan bestrijden!

Lees meer

Kalken van gazon & (moes)tuin: waarom, wat, hoe, wanneer?

Geschreven door Filip Nachtergaele

In onze winkel merken we dat er nog veel onduidelijkheid bestaat over bekalken van gazon, tuin en moestuin. Kalk is essentieel voor een goed onderhoud van jouw gazon. Daarom wil ik wat meer duidelijkheid scheppen over wat, waarom, hoe en wanneer bekalken.

Ik heb de uitleg zo eenvoudig mogelijk gehouden!

Lees meer

Categorieën

Recente reacties