Mijn paard is te mager: hoe los ik dit op?

Geschreven door Thomas Nachtergaele

Te mager paard

Krijgt jouw paard voldoende ruwvoeder?

De eerste stap: zorg ervoor dat je paard voldoende ruwvoeder krijgt! Van nature uit zoeken paarden de hele dag naar voedsel. Zorg er dus voor dat je paard de hele dag makkelijk en onbeperkt ruwvoeder zoals hooi (Jopack Tophay), voordroog (Jopack Horsedinner),... van hoge kwaliteit kan vinden.

Een andere optie is om je paard meer weidegang te geven. Als die mogelijkheid er is, twijfel zeker niet! Vers gras bevat meer energie en eiwit dan hooi en kuilgras. Zorg daarom dat je paard lekker en dus erg voedzaam gras kan eten.

 

Paard in wei

Is het rantsoen aangepast aan de arbeid van je paard? 

Zorg er altijd voor dat het rantsoen aangepast is aan de arbeid die je paard verricht! Een springpaard, draver, … die bijvoorbeeld enkel bietenpulp (= bulkvoeding) gevoederd krijgt zal vanzelfsprekend gewicht verliezen omdat het lichaam te weinig voedingsstoffen kan opnemen. Daarom: vanaf wanneer je paard iets of wat arbeid verricht, kies meteen voor een aangepaste voeding.

Zou er een medisch probleem kunnen zijn?

Als je paard een aangepast rantsoen met voldoende ruwvoeder krijgt en toch nog gewicht verliest, dan is de kans op een medisch probleem vrij groot. Enkele voorbeelden van mogelijke medische oorzaken voor gewichtsverlies zijn problemen met het gebit (waardoor de vertering spaak loopt), een worminfectie of een specifieke ziekte. Raadpleeg bij het minste vermoeden dus je dierenarts!

Bij oudere paarden kan het verteringsstelsel minder efficiënt worden waardoor ze te weinig voedingsstoffen uit hun dagelijks rantsoen halen. Daarom is er bij Cavalor Strucomix Senior extra eiwit toegevoegd zodat het gewicht toch nog op pijl blijft.

Voldoende ruwvoeder, aangepast rantsoen en medisch alles in orde. Wat nu?

Als alle vorige stappen in orde zijn en het paard heeft toch nog last van gewichtsverlies, dan raden we twee specifieke producten aan: Cavalor Wholegain of Cavalor Muscle Force.

Wholegain + Muscle Force

Cavalor Wholegain is een mengeling van plantaardige vetten om het vetgehalte van het rantsoen te verhogen. Dit zorgt voor een extra glanzende vacht en stimuleert gewichtsaanzet. Voor meer informatie, mogelijke verpakkingen en voedingsadvies omtrent dit product: klik hier.

Cavalor Muscle Force stimuleert de aanmaak en opbouw van spiercellen. Dit supplement heeft een langdurige efficiëntie door stelselmatige toename van het aantal spiercellen. Voor meer informatie, mogelijke verpakkingen en voedingsadvies omtrent dit product: klik hier.

Voor verdere vragen, neem gerust contact op met ons of kom langs in onze winkel.


Vond je dit artikel interessant?

Vul je e-mailadres in en krijg mijn artikels in je mailbox


Reageer op dit artikel


Wordt niet weergegeven op de website

Categorieën

Recente reacties