Gratis verzending vanaf 50 euro
Persoonlijk advies
Unieke selectie producten
0
0
Review Logo4.8/5 @ Trustpilot

Door Thomas Nachtergaele, 6 december 2022

Vigor & Sage voeding: wat, waarom, wat maakt het zo speciaal,...

Starten doe ik met een (heel) korte samenvatting van 'the idea behind' Vigor & Sage:

Honden en katten zijn van nature roofzuchtige carnivoren. Om te jagen
en zich te kunnen verdedigen tegenover andere roofdieren, hadden ze
een eiwitrijk dieet nodig. Hun voeding bestond daarom voornamelijk
uit 'eigenpotig' gevangen vlees of vis!

Ook de voorouders van onze hedendaagse kat en hond hadden haar- en huidproblemen, indigestie, moeilijkheden bij de ontlasting en andere gezondheidsproblemen. Om van deze problemen te herstellen aten ze kruiden, net zoals onze eigen voorouders.

Jagende hond

Vigor & Sage combineert deze oude wijsheid met moderne wetenschap. Zo komen ze tot hun uitstekende honden- en kattenvoeding: erg smaakvolle recepten gebaseerd op de puurste natuurlijke ingrediënten, verrijkt met heilzame kruiden.

Leuke anekdote: tot de dag dat we onze huiskat Poupette Vigor & Sage gingen voederen, had onze hond Basiel nooit interesse in de brokjes van Poupette. Dit veranderde dus toen Poupette voor het eerst Vigor & Sage te eten kreeg. Zegt voor mij heel veel over de geur, smakelijkheid en aantrekkingskracht.

Wat maakt Vigor & Sage zo bijzonder?

Bevat geen maïs of andere granen (= glutenvrij)

Vigor & Sage heeft de granen uit hun voeding geweerd. Waarom? Granen zijn moeilijk verteerbaar voor onze honden en katten. Uit zichzelf zal je ze ook nooit maïs of tarwe zien eten in de natuur. En die logische denkwijze trekt Vigor & Sage door in hun voeding en mijdt deze twee 'bulkvoedingingrediënten'. Ze vervangen deze door een beter verteerbare koolhydratenbron: aardappelen, erwten of zoete aardappel!

gluten free

Glutenvrije voeding wordt de nieuwe standaard bij honden- en kattenvoeding! Ook andere merken, zoals Opti Life, pasten hun voeding al aan.

Bevat vers en gemakkelijk te verteren spiervlees of zalm

Dit is het paradepaardje van Vigor & Sage: elke variant heeft een heel hoog gehalte vlees of vis (+- 40%). Niet enkel dit hoge percentage is uitzonderlijk. Vooral ook het gebruik van vers ontbeend spiervlees (kip, kalkoen of zalm) als hoofdingrediënt is bijzonder!

Aan kwaliteitscontrole geen gebrek: de leveranciers van de Vigor & Sage ingrediënten moeten gecertificeerd zijn, tijdens productieproces volgen er ook meerdere controles,...

Eén dierlijke eiwitbron in elk product

Door te kiezen voor één eiwitbron (kip, kalkoen, zalm) kan je bij allergische reacties, aan de hand van eliminatie, eiwitbronnen gaan uitsluiten. Zo kan je ontdekken op wat jouw huisdier slecht reageert en deze eiwitbron vermijden in de toekomst.

Stel: jouw hond eet Vigor & Sage Ginseng Well-Being Regular Adult Dog. De eiwitbron van deze voeding is kip (42%!). Reageert jouw hond hier slecht op - kan altijd - (diarree, kale plekken, veel haaruitval,...), dan kan je overschakelen naar een variant zonder kip én ben je zeker dat er ook daadwerkelijk géén kip in de voeding zit!

Speciaal geselecteerde kruiden voor fysiek en mentaal welzijn

Ik ga van start met de kruiden die zichtbaar in elke variant terug te vinden zijn:

Op alle hondenproducten is er groene thee te vinden: draagt bij aan een betere stofwisseling, verhoogt zo de vetverbranding. Het boost ook de fysieke prestaties en verwijdert schadelijke bacteriën in de mond (= betere mondhygiëne + frissere adem).

Groene thee

Op alle kattenproducten kan je zeewier vinden: bevat belangrijke vitamines en mineralendie je in ander voedsel moeilijk kunt vinden (vitamine K, jodium, calcium en ijzer). Zorgt verder ook voor een gezondere huid, beter zichtvermogen, lagere bloeddruk en helpt allergieën en infecties voorkomen.

De term superfood is hier dus zeker op z'n plaats! :)

Zeewier

Naast de algemene kruiden, heeft elke variant ook specifiek geselecteerde kruiden met hun eigenfunctie en werking (bv. Ginseng: versterkt immuunsysteem, stimuleert fysieke en mentale welzijn). Benieuwd naar de functie van alle geselecteerde kruiden? Klik dan hier!

De verschillende varianten voeding kan je terugvinden op de website van Vigor & Sage (hond of kat) of onze website (hond of kat).

Mijn conclusie:

Vigor & Sage is een unieke, smakelijke topvoeding die de nadruk legt op wat de natuur ons brengt en dit ook zo wil overdragen naar onze huisdieren. Klanten met heel kieskeurige huisdieren ("Mijn hond/kat eet zijn huidige voeding niet meer graag.") kunnen we in 99% van de gevallen opnieuw op weg helpen met Vigor & Sage. Voor mij zegt dit dan ook heel veel over een voeding.

Nadelen? Je zal wat meer betalen voor deze voeding maar dit is een (logisch) gevolg van de gebruikte en kwaliteitsvolle ingrediënten. Als je per dag en per maaltijd gaat rekenen dan valt dit nog bijzonder goed mee: een hond die 30kg weegt, eet voor net geen 2 euro/dag! De dagelijkse maaltijd voor een kat  (lichaamsgewicht 4kg) kost nog geen 60 cent per dag. Het beste voor onze liefste huisdier(en), toch? :-)

PS: Het duurde een aantal dagen maar Basiel laat Poupette nu rustig eten zonder iets te stelen! :)

Als jouw huisdier de overstap maakt van voeding volgens het klassieke recept (Maïs, graan, vleesmeel,...) naar Vigor & Sage, dan is het heel belangrijk om geleidelijk aan over te schakelen. De spijsvertering van jouw huisdier heeft namelijk wat aanpassingstijd nodig!

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »