Gratis verzending vanaf 50 euro
Persoonlijk advies
Unieke selectie producten
0
0
Review Logo4.8/5 @ Trustpilot

Door Filip Nachtergaele, 25 april 2022

Nachtergaele 8-6-15 Samengestelde Meststof: een kennismaking!

Waarom deze meststof tot stand kwam, wat ze zo speciaal maakt,… Een woordje uitleg door de bedenker himself: Filip!

Waarom de keuze voor een eigen meststofsamenstelling?

In het verleden bestond ons meststoffenassortiment enkel uit merkproducten. Merken waar we voor 100% achter stonden en nu nog altijd volledig achter staan (vb. Viano). Maar we voelden aan bij onze klanten dat er vraag was naar een chemisch engoedkoper alternatief, zonder aan kwaliteit in te boeten.

Zo kwam het idee om zelf iets samen te stellen?

Inderdaad, een eigen meststof leek ons de beste oplossing. Door mijn ongeveer 35 jaar ervaring in de meststoffensector had ik een duidelijk beeld van wat ik precies wou. We kwamen op het juiste moment in contact met de juiste mensen, het idee nog wat finetunen en onze eigen meststof was geboren!

Welk beeld had je van jouw eigen meststof?

Voor mij is een goeie gazonmeststof een meststof die zorgt voor een geleidelijke groei en lang nawerkt. Verder moet het zorgen voor mooi groen gras, het goed laten ‘struiken’ en de plant sterk maken.  

En dit is gelukt?

Zeker! Het is een meststof met een NPK-formule 8-6-15 + 6 MgO geworden. We kozen voor een speciale Entec-stikstof: deze zorgt voor de geleidelijke groei en de lange nawerking. Het hoge kaliumgehalte (15) zorgt voor een sterke plant, fosfor (6) voor het struiken en de toevoeging van extra magnesium (6Mg) zorgt voor de mooie groene kleur.

Perfect gras

Wat maakt deze meststof dan zo anders?

Qua budget

Voor een merkmeststof met een gelijkaardige NPK-formule betaal je ongeveer 30 euro. Wij met onze 24 euro gaan er vlot onder. Een budgetvriendelijk product kunnen aanbieden aan onze klanten was, zoals eerder vermeld, essentieel. Een bijkomend voordeel: deze meststof is ook betaalbaar voor grotere oppervlaktes. We adviseren altijd deze meststof voor paarden- en schapenweides. Door het relatief lage stikstofgehalte is er een veel lagere kans op diarree bij deze dieren. Vooral paarden zijn heel gevoelig!

Qua formule

Ik heb gekozen voor een Entec stikstof. Deze soort stikstof werkt langer, trager en spoelt niet uit (bij hevige regenval). Dit zorgt ervoor dat je niet overdreven veel moet maaien en jouw gazon kan langer genieten van de hulp die het kreeg. Het hoge kaliumgehalte is ook een groot voordeel. De fosfor waar wij voor gekozen hebben is voor 75% oplosbaar in water. De planten nemen hierdoor de meststof veel sneller op.

Minder gras maaien

 

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »