Gratis verzending vanaf 50 euro
Persoonlijk advies
Unieke selectie producten
0
0
Review Logo4.8/5 @ Trustpilot

Door Filip Nachtergaele, 7 december 2022

Kalken van gazon & (moes)tuin: waarom, wat, hoe, wanneer?

Dagelijks ondergaat onze bodem een verzuringsproces door regen en vervuilende gassen. Een te zure ondergrond is dus het logische gevolg. Planten en gras die in zo'n bodem geplant staan, ondervinden zo moeilijkheden om belangrijke voedingsmiddelen tot zich te nemen. Hierdoor krijgen ze een grauwe gele kleur en groeien ze veel trager of zelfs helemaal niet.

Voor het gazon specifiek: plaatsen waar er geen gras groeit of waar het gras dun staat, komt er ruimte voor onkruid en mos

Mos in gazon

Om die té zure bodem te vermijden of aan te pakken is het noodzakelijk om magnesiumkalk te strooien. Deze kalk optimaliseert de zuurtegraad van de bodem en zorgt ervoor dat elke plant in staat is om toch de levensnoodzakelijke voedingsmiddelen op te nemen.

Waarom kalk strooien?

  • Je voorkomt vervelend mos in uw gazon.
  • Kalk zorgt voor meer leven in de bodem: de grond wordt luchtiger en gemakkelijker te bewerken.
  • Meststoffen zullen een hoger rendement halen omdat de grond aangeboden voedingsstoffen meer en beter opneemt. Zo krijg je mooiere planten en een fris groen gazon als resultaat.

Welke kalk moet ik strooien?

Je kan kiezen tussen twee soorten kalk:

Hoeveel?

Ik raad de volgende dosering aan, afhankelijk van de frequentie van bekalken. Als je niet elk jaar kalk strooit, dan is uw grond naar alle waarschijnlijkheid te zuur. Dan raad ik een dosering van 25kg per 100 m² aan.

Wanneer?

Kalk mag gestrooid worden van begin december tot eind maart. Als je dit doet in het voorjaar, dan wacht je het best vier weken vooraleer te bemesten. Zo krijg je een optimaal resultaat van de bemesting. 

We hebben een eigen bemestingsgids opgesteld. Er staat duidelijk op uitgelegd wanneer, waarom, hoeveel,... te bemesten. Vraag er gerust naar in onze winkel of stuur een mail naar [email protected]!

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »